Fakültemizin Öğretim Üyesi Doç.Dr. Osman Ateş TÜBİTAK Projesi Desteği Almaya Hak Kazandı

Spor Bilimleri Fakültemizin Antrenörlük Eğitimi Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. Osman Ateş, TÜBİTAK projesi desteği almaya hak kazandı.

Fakültemizin Öğretim Üyelerinden Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Osman Ateş ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Yüksek Lisans öğrencilerinden Hamit Üçüncü tarafından hazırlanan ‘’FIFA Kriterlerine Uygun EPTS (Elektronik Performans Takip Sistemi) Tasarımı’’ adlı proje,  TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı (BİGG) kapsamında 2190205 numara ile desteklenmeye uygun görüldü.

Yerli ve milli bir ürün olarak üretilecek "EPTS Cihazı" ile sporcu performans ölçümlerinde yaygın olarak kullanılan GPS teknolojisinden yararlanılarak daha detaylı veriler daha düşük maliyet ile elde edilebilecek.

Fakültemiz adına bir ilki temsil eden bu başarının, Dekanlık olarak devamı niteliğinde yeni projelerin olmasını diler, bu önemli başarıya imza atan Doç.Dr. Osman Ateş'i ve Üniversitemizin Yüksek Lisans öğrencisi Hamit Üçüncü'yü kutlarız.